they love travelling
they love travelling

Miradouro търсачи

Miradouro търсачи

07.05.2019

Miradouro е красива дума в португалския речник, която ни спира дъха и ни оставя на едно място за дълго време. Съзерцаваме и щастливеем. Толкова е хубава тази дума, колкото и obrigado (благодаря). Означава гледка и върху табелките във всички части на Португалия упътва към място, което разкрива изключителна красота. Не е задължително гледката да е от високо. Miradouro подготви въображението ни за нова картина пред очите ни, понякога изумителна с цветовете и простора. Поставена върху табелка заедно с указателна стрелка, тя ни превърна в търсачи на гледки.

По време на азорското ни пътешествие опитахме разкошни вкусове, океанска риба, местни чайове, ликьори със 100-годишна фамилна традиция; валя ни дъжд, обгърна ни гъста мъгла, топли ни горещо слънце; бяхме в шапкарница, призната от местните за Лувъра на Сао Мигел и превърната след дълги години в шоколатерия с най-вкусния кейк, който някога сме опитвали. Но най-приятното преживяване в тези пет дни намерихме в тихите моменти, когато седяхме на тревата и поглъщахме всичко наоколо с един поглед.
Сао Мигел е едно от най-зелените, гостоприемни и недокоснати от комерсиален дух места. Ако има рай на Земята, една частица от него е точно тук. Рай в зелени нюанси. И в спокойствието, което хората излъчват и в природата, която пак те – хората – пазят.

Вижте нашите девет любими Miradouros на азорския остров Сао Мигел…

Miradouro da Bela Vista

Miradouro de Santa Iria

Miradouro do Cerrado das Freiras

Miradouro da Ponta do Sossego

Miradouro Escalvado

Moinho do Pico Vermelho

Miradouro do Pico Vermelho

Merendario (маса за пикник) da Volta do Salto

Пишете ни на
hi@red-sneakers.com
Следете ни в
Facebook, Instagram, Youtube

 

Copyright © 2019 Red Sneakers.
Creaktive PR & Creative Design

 

Friends
Мултимедия София